FESTMÉNYMÁSOLATOK ÉS EGYEDI MEGRENDELÉSEK

Az első festménymásolat készítésekor különlegesen nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy mindent tökéletesen úgy csináljunk, mint egykor a mester. Minden egyezzen az eredetivel: a felhasznált anyagok, a színek, az ecsetkezelés, a modor. A hangulat, a felület, a tónus. Azt gondoltuk, így az eredetihez megtévesztésig hasonló festményt tudunk készíteni.

És ez sikerült is. Mindössze néhány apró dologban különbözött az eredeti, híres műalkotástól.

A mérete nem egyezett pontosan az eredetivel, hiányzott róla a szignatúra, a vásznon, a festék alatt pedig infrakamera által látható módon nagybetűs, ceruzával írt sor figyelmeztetett: COPY.

Mert ezeket szigorú szabályok írják elő…

Festményekhez, műtárgyakhoz szorosan kapcsolt fogalom a műgyűjtés. Van, aki szigorú koncepció vagy bizonyos szempontok szerint válogat, és van, akinek gyűjteménye  teljesen személyes és egyedi ízlését tükröző. A műgyűjtésnek  sok esetben szab határt a gyűjteni vágyott, gyűjthető tárgyak véges volta- például, ha csak egyetlen darab van belőle. Így kapcsolódik ide a festménymásolat fogalma:  A festészet és általában a képzőművészet velejárója – sőt természete, hogy interpretációk, származékos alkotások, másolatok készítésére ösztönzi követőit.

 

.

.

.

.

.

..